Page 214

AfrikaUK

4D & A Architects / South Africa NEW JERUSALEM CHILDREN’S HOME, JOHANNESBURG, SOUTH AFRICA, 2011 28 containers have been re-used here to expand an orphanage with new teaching spaces and more rooms. The old orphanage was a traditional brick building. The aim of the new construction was to make it more sustainable. The containers project vertical and horizontally in and out among one another and are connected by stairways and interior openings. The basic rectangular structure is broken up by round windows, organic decorations in iron and colourful floor mosaics. As shelter from the cold and heat ceilings, walls and floors are insulated in several places with among other materials wood, and the orphanage is raised on footings to ensure the passage of air. 214  EDUCATION


AfrikaUK
To see the actual publication please follow the link above